Promovare Online pentru companii prin adaugare de editoriale si articole

Alimente vegetariene care nu sunt “foarte” vegetariene

Vegetarieni, atentie! Exista bucati de animale peste tot, chiar si in unele alimente care credeati ca sunt bune de mancat. Daca v-ati decis sa renuntati la carne, s-ar putea sa realizati ca nu doar clasicele produse pe care trebuie sa le eliminati din dieta zilnica. Cu cat veti face mai multe cercetari, cu atat veti descoperi ca exista urme de animale in alimente vegetariene.

Atentie la ce cumparati din supermarket-uri!

Ati cumparat vreodata mere de la supermaket si vi s-au parut foarte ceruite? Ei bine, merele produc o ceara naturala, menita sa retina umezeala si sa le pastreze proaspete. Dupa ce merele sunt culese, ele sunt spalate pentru a indeparta murdaria, iar in timpul acestui proces se indeparteaza si ceara lor, ajungand astfel sa fie acoperite cu o ceara sintetica. Aceasta ceara sintetica are o componenta care este derivata din animale. Pentru a va asigura ca nu veti cumpara astfel de mere, sfatul nostru este sa cumparati mereu de la fermieri.

Cartofii prajiti, indiferent daca sunt cumparati de la un restaurant, un fast food sau dintr-un supermarket, contin o substanta derivata din grasime de vite. Cartofii prajiti, inainte de a fi trimisi catre cumparatori, sunt prelucrati intr=o fabrica, fiind prajiti in seu de vita. Cu toate ca un magazin poate pretinde ca produsele lor sunt fierte in ulei vegetal 100%, aceasta afirmatie poate sa nu ia in considerare si procesul din fabrica.

Inghetata este desertul preferat al tuturor, pe timp de vara. Insa spre dezamagirea vegetarienilor, aceasta contine un acod gras derivat din grasimi animale, cunoscut sub numele de acid capric sau acid decanoic. Un alt ingredient derivat din animale, care poate fi utilizat, este gelatina.

Multi vegetarieni se bazeaza pe branza ca si sursa de proteine si calciu. Insa stiati ca nu toate branzeturile sunt vegetariene? Unele contin o enzima care separa cheagurile si zerul din late, derivata din animale. Printre cele care folosesc mereu aceasta enzima se afla Parmeza, Gorgonzola si Grana Padano. Verificati intotdeauna lista de ingrediente inainte de a achizitiona ceva. Cele mai multe branzeturi din magazinele alimentare mentioneaza sursa acestei enzime, insa in cazul in care nu doresc sa isi asume nimic, omit acest detaliu. Daca se omite aceasta informatie, cel mai probabil este vorba de enzima provenita din stomac de vitel.

You might also like